Zelf sieraden maken

Dit blog gaat over mijn favoriete hobby, zelf sieraden maken met kralen en bedels en allerlei andere onderdelen. Dit is best een uit de hand gelopen hobby, ik denk dat ik het kralenvirus te pakken heb en er is geen mondkapje die hierbij helpt en dat is in dit geval gelukkig ook niet erg.

De donkere dagen staan straks weer voor de deur en dan pak ik mijn kralendozen, de sorteerdozen met allemaal kralen weer tevoorschijn, ik leg mijn kralen rijgbord en tangensetje klaar en wat leuke kralen en basis onderdelen en het feest kan weer beginnen! Sieraden maken is echt niet moeilijk, met een paar basis technieken die u gewoon via de gratis cursus sieraden maken op onze website kunt leren, maakt u in een handomdraai de mooiste creaties!

Basis technieken sieraden maken

De basis technieken zijn:

  • Kralen rijgen
  • kettelen
  • Een buigringetje open en dicht maken

Zodra u dit onder de knie heeft (en dat kan in 10 minuten oefenen) dan kunt u al oneindig veel sieraden maken!

Armbandje maken

Hoe maak ik een armbandje met kleine glaskraaltjes (rocailles) en elastiek? Super eenvoudig! U meet uw pols en dan knipt u 3cm meer elastiek af dan uw pols breed is in omtrek. U rijgt de rocailles en u maakt een paar knoopjes in het elastiek, doe daarna een druppeltje lijm op de knoopjes en laat dit een paar uur drogen. U kunt er eventueel later nog met buigringetjes een aantal bedeltjes aan hangen. Een buigringetje buigt u van voren naar achteren open met twee platbek tangetjes. Ziezo, alweer een techniek onder de knie!

Waarom is sieraden maken zo leuk?

Ik krijg van het maken van sieraden altijd positieve energie! En deze energie stop ik weer in de sieraden die ik maak. Wanneer ik de sieraden later weg geef of verkoop dan voelt de ontvanger deze positieve energie ook bij het dragen! Het is een mooi persoonlijk cadeau en een zelfgemaakt sieraad is altijd uniek!

Dit blog is geschreven door Esther de Jonge van www.kralenstulpje.nl. Bezoek haar website voor meer creatieve DIY inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *